DÉLVIDÉKI KÖRUTAZÁS A MAGYAR EMLÉKEK NYOMÁBAN - Temesvár és Herkulesfürdő | Hajózás a Vaskapu szoroson | A nyüzsgő Belgrád és Nánd

Szerbia, Belgrád, Belgrád Útazonosító: 637036
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Városlátogatás, Körutazás
Leírás

1. nap: Budapest - Kecskemét - Szeged - Arad - Temesvár - Herkulesfürdő (520 km)

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről, Kecskemét és Szeged útvonalon Erdély és a Bánság felé. Nagylaknál lépünk határt, majd Aradon tisztelgünk az aradi tizenhármak emlékoszlopánál. Elmegyünk Zala György 1890-ben elkészült Szabadság-szobrához, majd zárásként rövid sétát teszünk Arad belvárosában (református templom, minoriták emlékhelye, Munkácsy Mihály emléktábla, városháza). Maros völgyén utazunk tovább a Bánság legnagyobb városába, Temesvárra, ahol kedvünkre időzünk. Az utóbbi években jelentős fejlődésen átment város bővelkedik látnivalókban. Városnéző sétánk érinti a Losonczy teret és a Jenő herceg teret (dóm, szerb templom, püspökség, városháza, Hunyadi-palota), de felkeressük a XIX. századi szecessziós palotákkal övezett híres temesvári korzót is. Szabadidő után Karánsebes felé indulunk, melyet követően a késő délutáni órákban érkezünk Herkulesfürdőre. Szállásunk a következő 2 éjszakán Herkulesfürdőn vagy környékén lesz.

2. nap: Herkulesfürdő - Orsova - Vaskapu-szoros hajózással (40 km)

Elfogyasztjuk reggelinket, majd Orsovára indulunk. A hajdanvolt szerb-román-magyar hármas határon, a Kárpát-koszorú déli végpontjánál fekvő városban rejtegették 1848-53 között a Szent Koronát. Felkeressük az emlékhelyet. Fakultatív ajánlatunka kikötőben hajóra szállunk, majd egy kellemes dunai kirándulás alatt a hajó fedélzetéről csodálhatjuk meg a Széchenyi István kezdeményezésére szabályozott Kazán-szoros drámai szépségét. Ez a történelmi Magyarország egyik legfestőibb tája! A hajóról láthatjuk a Vaskapu Nemzeti Park természeti látványosságait, továbbá Trajanus római császár emléktábláját és Decebal dák vezér mészkőbe vájt arcképét is. Délután ellátogatunk Herkulesfürdőre. Megtekintjük a ,,boldog békeidők" hangulatát sugárzó egykori híres fürdőváros emlékeit: gyógycsarnok, kaszinó, Erzsébet királyné villája, Szapáry-fürdő, Sarolta-fürdő, Herkules-szobor, Cserna-patak völgye. Késő délután indulunk vissza szálláshelyünkre.

3. nap: Herkulesfürdő - Galambóc - Szendő - Belgrád (290 km)

Reggelit követően ismét a Vaskapu-erőmű Duna gátján lépünk át Szerbiából Romániába majd gyönyörű tájakon haladunk el a Vaskapu-szoros mellett. A romantikus Galambóc és Szentlászló váránál megpihenünk és felidézzük Arany János (,,Rozgonyiné") és Jókai Mór (,,Az arany ember") idevágó történeteit. Ezt követően az Al-Duna vadregényes tájain, további várak mentén vezet utunk. Következő megállónk a romantikus Szendrő vára lesz. A Duna és a Morava összefolyásánál 1428-ban emelt, ma is kiváló állapotú vár 11 hektáros területével a Délvidék egyik nagy erőssége volt, Kinizsi Pál védte a törökkel szemben. A ,,fehér város", Szerbia fővárosa vár bennünket. Belgrád ma már sokkal többet nyújt, mint örökkön emlegetett történeti látnivalói. Belgrád legnagyobb pravoszláv templomától, a Szent Márk Székesegyháztól indulva teszünk sétát a Nemzeti Színház, parlament útvonalon a Kalamegdán erődítményhez. A II. Sztambul kapun érkezünk a magyar vonatkozású Nándorfehérvári várba, ahol egykoron Hunyadi János vezette sereg győzelmet aratott a török csapatok ellen, melyről emléktábla is tanúskodik. Hunyadiék diadalára azóta a déli harangszó emlékezteti a keresztény világot. Megtekintjük az óratornyát, a győztes Damad Ali pasa türbéjét és gyönyörködünk a Duna és a Száva találkozására, az erdőkkel borított Nagy-Hadi-szigetre. ,,Itt esik szerelembe a Száva a Dunával". A messzi távolban Zimony várának Gárdos tornyára is vetünk egy pillantást (jó idő esetén). A vár területe egy igazi közösségi hely. Történelmi sétánk végén szabadidő a nyüzsgő belvárosban: remek kávéházak, árusok, füstös kis kocsmák bájos elegyet képeznek a Knez Mihailova sétálóutcán, hasonlóan a budapesti Váci utcához, történelmi épületekkel szegélyezve. Szállás Belgrádban vagy környékén. 

4. nap: Belgrád és a Nándorfehérvári vár - Pétervárad és Újvidék - Szeged - Budapest (400 km)

Utolsó napunkat igyekszünk korán kezdeni, hogy a szerb főváros még nem látott helyszíneit felkeresve méltón búcsúzzunk a mediterrán hangulatú várostól. Következő állomásunk Pétervárad, amelyet páratlan fekvése miatt a ,,Duna Gibraltárja" névvel is illetnek. Az itt álló ősi vár 1526-ig magyar kézen volt, ma is kiváló állapotban tekinthető meg. Óratornyától csodás panoráma nyílik a Duna folyóra és Újvidék városára, ahova a déli órákban érkezünk. Sétánk során a város központjában az újvidéki neogótikus stílusú Mária Neve templomot kutatjuk fel, amely a város legnagyobb temploma a 72 méter magas harangtornyával. Tetőzetét magyarországi ,,Zsolnay" kerámiával díszítették. Megtekintjük a szecessziós Újvidéki zsinagóga épületét, mely Újvidék kulturális intézményeinek egyike. Napunkat egy kellemes sétával zárjuk a belváros szívében elhelyezkedő tavaszi színekben pompázó Duna parkban. Szabadidő majd hazafelé vesszük az irányt. Röszkénél lépünk Szerbiából Magyarországra, majd Szeged-Kecskemét útvonalon érkezünk Budapestre az esti órákban.

A részvételi díj nem tartalmazza

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- 3x vacsorát

- fakultatív programon való részvételt

- az alapprogramon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás szolgáltatást

 

A részvételi díj tartalmazza

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 3 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában (helyi 4*), 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 3x reggeli

- alapprogram szerinti programokat és városnézéseket

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

Bevezető

A török-magyar csaták hős vitézei, festői várai és a történelmi Magyar Királyság déli emlékei várják programunkon! Csodálkozzon rá Pétervárad ,,részeges" óratornyára, látogasson el velünk a magyarok egyik legnagyobb diadalának  nándorfehérvári helyszínére, melyet a mindennap felcsendülő déli harangszó azóta is ünnepel a keresztény világban! Élvezze a monarchia korát idéző Herkulesfürdő patinás hangulatát, és gyönyörködjön a ,,Vaskaput" körülölelő dunai táj lélegzetelállító szépségében, melyet Jókai Mór is megidézett Az arany ember nyitó fejezetében! Ismerje meg az elmúlt évszázadok történeteit velünk kalandozva: a Délvidéket magyar emlékek nyomán!

 

Szerződés

KÉRJÜK A NEVEK PONTOSÍTÁSÁT AZ ÚTLEVÉL VAGY SZEMÉLYIGAZOLVÁNY SZERINT (ebböl eredö problémák az utasokat terheli)! A ZÖKKENÖMENTES HATÁRÁTKELÉS ÉS KÜLFÖLDI TARTÓZKODÁS ÉRDEKÉBEN A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM JAVASOLJA AZ ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL HASZNÁLATÁT (RÉGI TÍPUSÚ SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY (BARNA) NEM ALKALMAZHATÓ KÜLFÖLDÖN VALÓ TARTÓZKODÁSHOZ - ÚJ TIPUSÚ KÁRTYÁS IGEN). KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK EGYÉNILEG INTÉZIK AZ EGYES ORSZÁGOKBA TÖRTÉNÖ BEUTAZÁSHOZ SZÜKSÉGES ENGEDÉLYEKET (VÍZUMOKAT)! NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK VÍZUMKÖTELEZETTSÉGÉT IRODÁNK AZ ÉRINTETT PROGRAM VONATKOZÁSÁBAN NEM VIZSGÁLJA. AZ EBBÖL ADÓDÓ KELLEMETLENSÉGEKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELÖSSÉGET.
A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!
A MEGHIRDETETT MINIMÁLIS LÉTSZÁMNÁL KISEBB CSOPORTLÉTSZÁM ESETÉN FELÁR FIZETENDÖ: 6.500 FT/FÖ.
EURÓS VISSZAIGAZOLÁS ESETÉN A LÉTSZÁMFELÁR 18 Euro/fö
Belépök és jegyek tájékoztató árai: kb. 25 Euro /fö
Egyéb helyszínen fizetendö költségek : 15 Euro/fö

További információk

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 3x reggeli


 

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 25 EUR

Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 15 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


 

Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 6.500 Ft / 18 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Budapest-Kecskemét-Szeged-Röszke (határ) útvonalon. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Vaskapu hajózás Turnusok:
2024-07-25 - 2024-07-28
2024-10-24 - 2024-10-27
2024-05-17 - 2024-05-20
2024-06-20 - 2024-06-23
2024-08-17 - 2024-08-20
10500
Ingyenes vecsési parkolás Turnusok:
2024-07-25 - 2024-07-28
2024-10-24 - 2024-10-27
2024-05-17 - 2024-05-20
2024-06-20 - 2024-06-23
2024-08-17 - 2024-08-20
0
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-05-17 - 2024-05-20 3 éj 2 ÁGYAS SZOBA DOUBLE Reggeli 83.500 Ft Ft/fő, 2F
2024-06-20 - 2024-06-23 3 éj 2 ÁGYAS SZOBA DOUBLE Reggeli 83.500 Ft Ft/fő, 2F
2024-07-25 - 2024-07-28 3 éj 2 ÁGYAS SZOBA DOUBLE Reggeli 83.500 Ft Ft/fő, 2F
2024-08-17 - 2024-08-20 3 éj 2 ÁGYAS SZOBA DOUBLE Reggeli 83.500 Ft Ft/fő, 2F
2024-10-24 - 2024-10-27 3 éj 2 ÁGYAS SZOBA TWIN Reggeli 83.500 Ft Ft/fő, 2F
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok